• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De collectie van Hella Jongerius

Bij woonwinkel Haar van Boven N Zij van Beneden vind je design meubels en design accessoires van designer Hella Jongerius. Bekijk hier de collectie!
Merken

De collectie van Hella Jongerius

De ontwerpster Hella Jongerius heeft haar faam te danken aan de unieke manier waarop ze industrieel en ambachtelijk, high- en lowtech, traditioneel en eigentijds samenbrengt. In 1993 richtte ze de designstudio Jongeriuslab op, waar ze haar eigen projecten uitvoert en ook producten creëert voor gerenommeerde klanten, onder andere Maharam, Royal Tichelaar Makkum, IKEA en KLM. Voor Vitra ontwierp de Nederlandse designer opmerkelijke stukken zoals de Polder Sofa en de Worker Chair. 

In haar textiel- en keramiekontwerpen en ook in haar meubelen benadrukt Jongerius consequent het belang van kleur en oppervlak in hedendaags design. Hella Jongerius past haar expertise in dit domein toe bij het ontwikkelen van een spectrum aan kleuren en materialen, specifiek voor Vitra.

Haar oeuvre was te zien in befaamde instellingen zoals het Design Museum (London), Galerie kreo (Parijs) en de Moss Gallery (New York).